Deze website maakt gebruik van cookies

Deze cookies verzamelen geanonimiseerd gegevens om het bezoek aan de website te meten en te analyseren. Met deze informatie kunnen wij de website verbeteren.

Bevoegd maar uit de running

Bevoegd maar uit de running geweest?

Als je een hbo- of wo-lerarenopleiding hebt afgerond, ben je bevoegd om les te geven. Ook als je je loopbaan in het onderwijs tijdelijk hebt onderbroken. Als je dat wilt kun je direct weer voor de klas. Hou er wel rekening mee dat er veel veranderd is in het onderwijs. 

Weer voor de klas

Ook al ben je er een tijdje tussenuit geweest – gewerkt in het bedrijfsleven of thuis voor de kinderen gezorgd – je kunt in het voortgezet onderwijs direct weer aan de slag. Je lesbevoegdheid geldt immers nog steeds. Wees er wel op voorbereid dat er in het onderwijs (en in je vakgebied) het nodige is veranderd. Met de school waar je aan het werk gaat, kun je bespreken of je een opfriscursus of aanvullende opleiding nodig hebt en hoe je dat gaat doen. 

Kortom: het voortgezet onderwijs biedt kansen. Ook als je een tijdje geen les hebt gegeven. Zo’n nieuwe start vraagt wel wat van je. Wil je weten wat je te wachten staat als je weer gaat lesgeven in het voortgezet onderwijs? Bekijk het stappenplan