Deze website maakt gebruik van cookies

Deze cookies verzamelen geanonimiseerd gegevens om het bezoek aan de website te meten en te analyseren. Met deze informatie kunnen wij de website verbeteren.

Bevoegd maar zonder ervaring

Bevoegd maar zonder ervaring

Als je een hbo- of wo-lerarenopleiding hebt afgerond, ben je bevoegd om les te geven. Ook als je nog geen werkervaring hebt opgedaan in het onderwijs. Je kunt direct voor de klas. Maar misschien is een opfriscursus een goed idee.

Kennis op peil brengen

Ook als je je lesbevoegdheid al een tijd geleden hebt gehaald, kun je in het voortgezet onderwijs direct aan de slag. Je bevoegdheid geldt immers nog steeds. Wees er wel op voorbereid dat er in het onderwijs (en in je vakgebied) het nodige is veranderd. Met de school waar je aan het werk gaat, kun je bespreken of een opfriscursus of aanvullende opleiding nodig is en hoe je dat gaat doen. 

Kortom: het voortgezet onderwijs biedt kansen. Ook als je wel een lesbevoegdheid hebt, maar nog nooit in het onderwijs hebt gewerkt. Zo’n start in het onderwijs vraagt wel wat van je. Wil je weten wat je te wachten staat als je gaat lesgeven in het voortgezet onderwijs? Bekijk het stappenplan.