Deze website maakt gebruik van cookies

Deze cookies verzamelen geanonimiseerd gegevens om het bezoek aan de website te meten en te analyseren. Met deze informatie kunnen wij de website verbeteren.

Activiteiten en agenda

Activiteiten en agenda

Heb je interesse om in het onderwijs te werken? Bezoek dan eens een van de voorlichtingsbijeenkomsten of banenmarkten voor zij-instromers. Of ontdek of het onderwijs echt iets voor je is met een oriëntatiecursus.

22 januari 2020
Voorlichting voor zij-instromers
Wat houdt het beroep van leraar in? Hoe kun je je oriënteren op het beroep van leraar? Hoe ziet het opleidingstraject eruit? Welke kosten en subsidiemogelijkheden zijn er? Deze voorlichtingsavond van de Graduate School of Teaching is bedoeld om je verder te helpen in hun keuzeproces en wordt verzorgd door ervaren opleiders met directe contacten in het voortgezet onderwijs. Zij kunnen vragen beantwoorden, maar ook helpen bij de organisatie van een meeloopdag op een school en/of in de opleiding. Ook kunnen ze je in contact brengen met andere zij-instromers die je vervolgens kunt vragen naar hun ervaringen.
Meer informatie en aanmelden

28 januari 2020
Voorlichtingsavond voor tolken en vertalers
Wil je, naast je werk als tolk of vertaler, ruimte maken voor een aanvullende carrière in het onderwijs? Kom dan naar de voorlichtingsavond die het NGTV samen met het Onderwijspact Utrecht organiseert. 
Meer informatie en aanmelden

30 januari 2020
Informatiebijeenkomsten opleidingstraject Aan de slag voor de klas.
De Universiteit van Amsterdam biedt sinds dit studiejaar een programma speciaal voor zij-instromers in het onderwijs aan. Aan de Slag voor de Klas is een innovatieve variant van de lerarenopleiding in de bètarichting voor mensen die de overstap van het bedrijfsleven naar het onderwijs willen maken. Een op maat gemaakt programma dat bestaat uit een combinatie van uitdagend onderwijs door docenten van de lerarenopleiding met goede begeleiding op school dat je naast je bestaande baan kunt volgen. Daarbij sluiten we steeds aan bij de kennis en ervaring van de deelnemers en zetten we in op meer leraren met relevante ervaring uit de praktijk. In november, december en januari zijn er op de UvA voorlichtingsbijeenkomsten voor dit programma.
Meer informatie en aanmelden

11 maart 2020
Zij-instroomevent: U voor de klas!
Heb je interesse in een baan in het onderwijs en wil je weten hoe je de overstap zou kunnen maken? Kom dan naar de voorlichtingsavond: “U voor de klas” op 11 maart in Utrecht. Hier hoor je van ervaringsdeskundigen hoe het is om de overstap naar het onderwijs te maken, welke scholingsmogelijkheden er zijn, etc.
Meer informatie en aanmelden

12 maart 2020
Zij-instroomevent: Kei voor de klas!
Heb je interesse in een baan in het onderwijs en wil je weten hoe je de overstap zou kunnen maken? Kom dan naar de voorlichtingsavond: “Kei voor de klas” op 12 maart in Amersfoort. Hier hoor je van ervaringsdeskundigen hoe het is om de overstap naar het onderwijs te maken, welke scholingsmogelijkheden er zijn, etc.
Meer informatie en aanmelden

17 maart 2020
Voorlichtingsbijeenkomst zij-instroomtraject (ICLON, Universiteit Leiden)

Het ICLON organiseert een voorlichtingsbijeenkomst specifiek over het zij-instroomtraject. Tijdens de presentatie krijg je informatie over de opleidingstrajecten en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. 
Meer informatie en aanmelden

Tips en tools:

 • Open dagen lerarenopleiding
  Wil je naar een open dag van een lerarenopleiding bij jou in de buurt? Kijk dan op studiekeuze123.nl/open-dagen
 • Gastlessenzogeregeld.nu
  Ervaar als gastdocent hoe het is om voor de klas te staan. De website is een online ontmoetingsplaats waar scholen en (technische) bedrijven elkaar makkelijk vinden om gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren.
 • Oriëntatiecursus Zin in lesgeven
  Met een oriëntatiecursus kan je je serieus voorbereiden op werken in het onderwijs. Wil je meer weten over deze cursus? Bekijk de animatie of lees meer over het programma
 • App.hybridedocent.nl
  Wil jij het docentschap combineren met jouw huidige baan, binnen of buiten het onderwijs? Vul dan deze tool van het expertisecentrum hybride docent in en krijg een beeld van hoe een hybride carrière er voor jou uit kan zien!
 • Lees meer over financieringsmogelijkheden, zoals de subsidie zij-instroom op de pagina Hoe financier ik de opleiding?