Activiteiten en agenda

Activiteiten en agenda

Heb je interesse om in het onderwijs te werken? Bezoek dan eens een van de voorlichtingsbijeenkomsten of banenmarkten voor zij-instromers. Of ontdek of het onderwijs echt iets voor je is met een oriëntatiecursus.

14 november 2018
Leraar van Buiten 2018 - Werk met (meer) betekenis!

Deze informatiebijeenkomst voor potentiële zij-instromers wordt georganiseerd voor het voortgezet én basisonderwijs in Den Haag (e.o.)
Meer informatie

16 november 2018 van 14.00 uur tot 16.00 uur
Informatiebijeenkomst werken in het voortgezet onderwijs

De gemeente Amsterdam is hard op zoek naar aankomende leraren! Het Schoolbureau organiseert daarom samen met het Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam een informatiebijeenkomst voor deelnemers met een afgeronde HBO- of WO-opleiding die interesse hebben om in Amsterdam les te gaan geven in één van de tekortvakken, te weten Duits, Nederlands, klassieke talen, wiskunde, scheikunde, natuurkunde of informatica.
Meer informatie

10 december 2018 en 22 januari 2019
Aan de slag voor de klas

De UvA start in 2019 met het traject ‘Aan de Slag voor de Klas’. Tijdens dit maatwerkprogramma worden mensen met minimaal 10 jaar werkervaring, naast hun bestaande baan, opgeleid tot 1e-graadsleraar in een van de bèta-tekortvakken: wiskunde, natuurkunde, scheikunde of informatica. Aanmelden kan tot 30 januari 2019. Op 10 december 2018 en 22 januari 2019 zijn er informatiebijeenkomsten.
Meer informatie en aanmelden


Tips en tools:

  • Gastlessenzogeregeld.nu
    Ervaar als gastdocent hoe het is om voor de klas te staan. De website is een online ontmoetingsplaats waar scholen en (technische) bedrijven elkaar makkelijk vinden om gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren.
  • Oriëntatiecursus Zin in lesgeven
    Met een oriëntatiecursus kan je je serieus voorbereiden op werken in het onderwijs. Wil je meer weten over deze cursus? Bekijk de animatie of lees meer over het programma
  • App.hybridedocent.nl
    Wil jij het docentschap combineren met jouw huidige baan, binnen of buiten het onderwijs? Vul dan deze tool van het expertisecentrum hybride docent in en krijg een beeld van hoe een hybride carrière er voor jou uit kan zien!
  • Lees meer over financieringsmogelijkheden, zoals de subsidie zij-instroom op de pagina Hoe financier ik de opleiding?