Deze website maakt gebruik van cookies

Deze cookies verzamelen geanonimiseerd gegevens om het bezoek aan de website te meten en te analyseren. Met deze informatie kunnen wij de website verbeteren.

Activiteiten en agenda

Activiteiten en agenda

Heb je interesse om in het onderwijs te werken? Bezoek dan eens een van de voorlichtingsbijeenkomsten of banenmarkten voor zij-instromers. Of ontdek of het onderwijs echt iets voor je is met een oriëntatiecursus.

12 februari en 10 maart 2020
Chemie voor de klas
Heb je wel eens overwogen om jouw passie voor moleculen te delen met anderen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? In het onderwijs word je met open armen ontvangen. Zeker als je ook kennis uit het bedrijfsleven mee brengt. Chemie is immers meer dan alleen moleculen, het gaat ook om de maatschappelijke waarde ervan. En die maatschappelijke waarde is relevant juist in het onderwijs, daar waar de nieuwe generatie wordt opgeleid. In februari en maart 2020 organiseert de KNCV drie informatieavonden over werken in het onderwijs

Meer informatie en aanmelden

3 maart 2020
Werken in het onderwijs (zij-instroomevent)
Wel eens gedacht over een baan in het onderwijs? Zou je willen weten wat werken in het onderwijs behelst en hoe je een overstap naar onze sector kunt maken?
Kom dan naar de voorlichtingsavond: “Werken in onderwijs” op 3 maart 2020 op het NSG Groenewoud van 18.30-21.00 in Nijmegen.
Meer informatie en aanmelden

11 maart 2020
Zij-instroomevent: U voor de klas!
Heb je interesse in een baan in het onderwijs en wil je weten hoe je de overstap zou kunnen maken? Kom dan naar de voorlichtingsavond: “U voor de klas” op 11 maart in Utrecht. Hier hoor je van ervaringsdeskundigen hoe het is om de overstap naar het onderwijs te maken, welke scholingsmogelijkheden er zijn, etc.
Meer informatie en aanmelden

12 maart 2020
Zij-instroomevent: Kei voor de klas!
Heb je interesse in een baan in het onderwijs en wil je weten hoe je de overstap zou kunnen maken? Kom dan naar de voorlichtingsavond: “Kei voor de klas” op 12 maart in Amersfoort. Hier hoor je van ervaringsdeskundigen hoe het is om de overstap naar het onderwijs te maken, welke scholingsmogelijkheden er zijn, etc.
Meer informatie en aanmelden

17 maart 2020
Voorlichtingsbijeenkomst zij-instroomtraject (ICLON, Universiteit Leiden)

Het ICLON organiseert een voorlichtingsbijeenkomst specifiek over het zij-instroomtraject. Tijdens de presentatie krijg je informatie over de opleidingstrajecten en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. 
Meer informatie en aanmelden

Tips en tools:

 • Open dagen lerarenopleiding
  Wil je naar een open dag van een lerarenopleiding bij jou in de buurt? Kijk dan op studiekeuze123.nl/open-dagen
 • Gastlessenzogeregeld.nu
  Ervaar als gastdocent hoe het is om voor de klas te staan. De website is een online ontmoetingsplaats waar scholen en (technische) bedrijven elkaar makkelijk vinden om gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren.
 • Oriëntatiecursus Zin in lesgeven
  Met een oriëntatiecursus kan je je serieus voorbereiden op werken in het onderwijs. Wil je meer weten over deze cursus? Bekijk de animatie of lees meer over het programma
 • App.hybridedocent.nl
  Wil jij het docentschap combineren met jouw huidige baan, binnen of buiten het onderwijs? Vul dan deze tool van het expertisecentrum hybride docent in en krijg een beeld van hoe een hybride carrière er voor jou uit kan zien!
 • Lees meer over financieringsmogelijkheden, zoals de subsidie zij-instroom op de pagina Hoe financier ik de opleiding?