Deze website maakt gebruik van cookies

Deze cookies verzamelen geanonimiseerd gegevens om het bezoek aan de website te meten en te analyseren. Met deze informatie kunnen wij de website verbeteren.

Activiteiten en agenda

Activiteiten en agenda

Heb je interesse om in het onderwijs te werken? Bezoek dan eens een van de voorlichtingsbijeenkomsten of banenmarkten voor zij-instromers. Of ontdek of het onderwijs echt iets voor je is met een oriëntatiecursus.

28 mei 2019
Leraar van Buiten - Werk met (meer) betekenis!

Deze informatiebijeenkomst voor potentiële zij-instromers wordt georganiseerd voor het voortgezet én basisonderwijs in Den Haag (e.o.)
Meer informatie en aanmelden

7 en 21 mei 2019
Intakegesprekken Universitaire lerarenopleiding voor zij-instromers bij VU Amsterdam

De universitaire lerarenopleiding (ULO) leidt in één tot twee jaar op tot Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs. De VU stemt het opleidingstraject zoveel mogelijk af op jouw opleidingsbehoefte, aan de hand van een persoonlijk assessment. Vooraf vindt een verplicht intakegesprek plaats.
Meer informatie en aanmelden

2 oktober 2019
Zij-instroomevent: U voor de klas!

Heb je interesse in een baan in het onderwijs en wil je weten hoe je de overstap zou kunnen maken? Kom dan naar de voorlichtingsavond: “U, voor de klas” op 2 oktober in Utrecht. Hier hoor je van ervaringsdeskundigen hoe het is om de overstap naar het onderwijs te maken, welke scholingsmogelijkheden er zijn, etc.
Meer informatie en aanmelden


Tips en tools:

 • Open dagen lerarenopleiding
  Wil je naar een open dag van een lerarenopleiding bij jou in de buurt? Kijk dan op studiekeuze123.nl/open-dagen
 • Gastlessenzogeregeld.nu
  Ervaar als gastdocent hoe het is om voor de klas te staan. De website is een online ontmoetingsplaats waar scholen en (technische) bedrijven elkaar makkelijk vinden om gastlessen en bedrijfsbezoeken te organiseren.
 • Oriëntatiecursus Zin in lesgeven
  Met een oriëntatiecursus kan je je serieus voorbereiden op werken in het onderwijs. Wil je meer weten over deze cursus? Bekijk de animatie of lees meer over het programma
 • App.hybridedocent.nl
  Wil jij het docentschap combineren met jouw huidige baan, binnen of buiten het onderwijs? Vul dan deze tool van het expertisecentrum hybride docent in en krijg een beeld van hoe een hybride carrière er voor jou uit kan zien!
 • Lees meer over financieringsmogelijkheden, zoals de subsidie zij-instroom op de pagina Hoe financier ik de opleiding?